Ik ben Ron Braat “de Plaatjesmaker”, aangenaam.


Tijdens een burn-out in mijn werk bij de Rijksoverheid, kwam ik weer dichter bij mezelf zoals dat heet. Ik deed veel zelfonderzoek en navelstaren en mijn ‘verborgen’ talenten kwamen naar boven toen ik m.b.v. een coach mijn innerlijke koninkrijk moest kiezen. Aan de oppervlakte lagen de musicus en de toneelspeler omdat ik daarmee ook echt naar buiten treed. Maar ook de ‘kunstenaar’ bleek aanwezig.

En die blijkt als tekenaar ook al in diverse vormen ook mijn hele leven al een belangrijke rol te spelen. Als kind tekende ik al vaak, vooral fantasiefiguren, daarna ben ik vooral portretten gaan tekenen, tijdens mijn werk schema’s en sinds kort heb ik het ‘snel en begrijpend tekenen’ opgepakt.

Als Plaatjesmaker combineer ik mijn opgedane ervaring in mijn maatschappelijke carrière (zie CV), mijn improvisatievermogen en creativiteit met (snel)tekenen.

Wat ook naar boven kwam tijdens het navelstaren was dat mijn grootste drijfveer is Doelgerichte Toewijding. Voor mij betekent dit dat ik me vooral wil inzetten voor zaken waarvan ik geloof dat de wereld beter wordt.